Få et godt hjemmekontor

Hjemmekontor

Hjemmekontoret kan fort bli ditt yndlingsrom, isteden for å kun være et praktisk sted du skal jobbe. Innredningen skal være både lekker og praktisk, og behagelig å oppholde seg i. Dermed får man det beste ut av rommet, og du blir mer effektiv. Du kan til og med bli glad for å være på jobb.

Plassering av skrivebordet

Den beste plasseringen for skrivebordet er hvis den vender slik at du ikke sitter med ryggen til døren eller vinduet. Det kommer til å virke fryktelig forstyrrende på din konsentrasjon, og man skal dessuten bevege seg mye mer for å se hva som skjer. Ikke vær redd for at du mister konsentrasjonen hvis du plasserer skrivebordet foran vinduet og har fritt utsyn til fuglene i hagen.

Belysning

Som tidligere nevnt, så kan du med fordel plassere skrivebordet foran vinduet. Dagslys er perfekt arbeidslys, og gir dessuten energi og glede. Men vær oppmerksom på at det kan være nødvendig med noen persienner foran vinduet hvis solen skinner direkte inn vinduet i arbeidstiden.

Det er ikke alltid du kan satse på sollys alene. Derfor er det viktig at du har flere lyskilder tilgjengelig. En god skrivebordslampe er mer eller mindre alfa og omega. En god skrivebordslampe skal kunne snus og dreies slik at den aldri står i veien for det du gjør – den skal heller ikke kaste lange skygger når du skriver.

Gode oppbevaringsløsninger

Et godt arbeidsmiljø er et ryddig og oversiktlig arbeidsmiljø. Hjemmekontoret skal være praktisk innredet, slik at du kjapt kan få tak i de papirene og mappene du har behov for. Derfor er det viktig at du tenker godt gjennom hvordan du best kan oppbevare papir, skriveredskaper og andre nødvendige ting, slik at de ikke virker forstyrrende. Husk at et hyllesystem ikke behøver å være kjedelig. Det finnes utrolig mange flotte oppbevaringsmuligheter der ute.

Skrivebordets størrelse

Det er veldig viktig at du ikke velger et skrivebord som er for stort for dine behov. Et skrivebord som er for stort vil ta opp unødvendig mye plass i rommet, og du mister derfor verdifull gulvplass. Tenk derfor grundig over hva du skal bruke skrivebordet til, og hva dine behov er. Skulle behovet være der for å forminske bordet, kan du alltids finne sirkelsagen fram, og tilpasse den til dine behov.

Hvis du ikke er den stolte eier av en sirkelsag, så kan du finne flere gode hos Bauhaus, i tillegg til alt annet du trenger til hjemmekontoret. Se sirkelsager her.