Få mer effektiv tv-tid

TV tid

Les overskriften en gang til. Dette handler ikke om at du skal se mer på tv. Det går ut på å gjøre valg. Hva egner tv-en seg best til?

Passiv tv-titting er like overflødig som apatisk surfing på internett. Dette dreier seg nok en gang om at det er vi som kontrollerer hjelpemidlene og ikke de som bestemmer over oss.

Det gode gamle tv-apparatet står seg fremdeles, og har utviklet seg side ved side med nye elektroniske løsninger. Du kan se filmene dine på pc, nettbrett eller til og med telefonen. Når det kommer til å dele opplevelsen med andre, trenger du fremdeles en tv-skjerm.

De rette møblene til hjemmekinoen

De flotte store skjermene vi får kjøpt i dag, har avfødt begrepet «hjemmekino». Det er familiens eget rom for de store filmopplevelsene, for de viktigste sportsbegivenhetene eller for spill. Den innredes med en god sofa og dype stoler. Et lite snacks-bord er jo også praktisk.

Med en fet tv, hører det også et fett tv bord. Et møbel i underkant av skjermen kan ha mange funksjoner. Foruten som en støtte til tv-apparatet kan det fungere som bord eller reol med ekstra hylleplass. Har du en tv-boks, dvd-spiller eller andre apparater som brukes sammen med fjernsynet, kan de settes her.

Det spiller ingen rolle om tv-en henger på veggen. Tomrommet under må fylles opp, og en tv- benk er det mest praktiske. Samtidig skal det estetisk ta seg godt ut. Her kan du finne en tv-benk som passer inn hjemme hos deg.

For den totale filmopplevelsen, kan rommet kompletteres med et surround-anlegg. Lyden er like viktig som det du ser. Med flere sanser i aktivitet, forsterkes inntrykkene og du kan i stadig større grad stenge omverdenen ute.

Planlegg tv-kvelden

Men alt med måte. Du behøver ikke å få med deg samtlige reklamesnutter på TVNorge i løpet av en dag. (Du må jo også ha tid til Netflix).

Med alle valgmulighetene vi har, kan det være en idé å legge en plan for tv-kvelden. Ikke gjør automatikk av å komme hjem fra jobben, slå på tv-en og zappe vilkårlig rundt til fram leggetid. Finn fram programmet og ta en avgjørelse om hva du virkelig har lyst til å se, og hold deg til det. Hvis det ellers er mye tid foran skjermen, kan det være greit å sette en øvre grense også for hvor mye du ser. To timer kan være nok.

Ha for øvrig en god film- eller spillekveld.