Gadgets til studiehverdagen

Studietiden er en av de beste periodene i livet, men det kan også fort bli stressende og slitsomt. Ved hjelp av et par hjelpemidler kan studiehverdagen bli både lettere og mer effektiv. I denne listen har vi nevnt noen av de mest nyttige verktøy for effektive studieøkter og et lettere studentliv.

Som studenter skjer det ofte at vi i slutten av måneden ikke lenger har råd til det vi trenger. De siste hundrelappene må gå til å kjøpe mat og kaffe, og det er heller ikke særlig kult å ringe hjem til mamma for å spørre om litt ekstra penger. I studentbudsjettet er det heller ikke lagt inn andre kontoer enn hybelleie og mat. For å få råd til andre ting må man ofte få tak i en jobb ved siden av studiene, eller jobbe bort hele ferien. Lån er også uaktuelt, det har man jo nok av fra før av! Det kan for mange være fristende å søke om et forbrukslån for å dekke over et par utgifter, men dette kan fort spore inn på farlige veier. Det er ikke få studenter som har havnet i fellen å ta opp et forbrukslån de ikke har hatt kontroll over og som nå svømmer i kreditt, ved siden av å måtte betale ned det ordinære studielånet. Studietiden handler ikke bare om å pugge fakta, det er også en periode for å lære seg selv å komme inn i voksenlivet. Gadgets for å gjøre studielivet lettere er nok smart, men ikke hvis man må ta opp forbrukslån.

Ekstern harddisk

En ekstern harddisk er essensiell for en effektiv digital studiehverdag. For å slippe en treg pc som er overfylt av gamle dokumenter og semesteroppgaver er dette et hjelpemiddel som kommer godt med. På den eksterne harddisken kan du lagre alt fra arbeidskrav, store PDF-filer og bildene fra helgens fest. Samtidig holder du datamaskinen din frisk og rask, og klar for neste arbeidsøkt.

Tablet Keyboard Case

Det er ikke gøy å drasse rundt på tunge pc-vesker full av dingser og nødvendig utsyr for datamaskinen din. Et nettbrett er både lettere og har flere tilleggsfunksjoner som kan være nyttig for en student. Eneste ulempen er at notatskriving kan bli svært lite effektivt. Med et keyboard case har vi løst dette problemet.

Powerbank

Det skjer litt for ofte at telefonen eller nettbrettet går tom for strøm på et uheldig tidspunkt. Dette kan skje midt under en forelesning, på vei til skolen eller ved en pult uten strømuttak. Da er en powerbank gull verdt. Denne smarte saken er et lett og tilgjengelig strømuttak som får plass i vesken, jakkelommen eller under armen. Med riktige ledninger kan du lade opp alt mulig. Mange powerbanker har kort holdbarhet og holder ikke på særlig mye strøm om gangen, så det kan lønne seg å investere litt ekstra i en god powerbank når du først skal kjøpe en.

Kjøleelement

Turene til kantina på campus tar ikke bare lang tid i lunsjtiden, de kan også bli svært dyre. Med et kjøleelement som matboks i sekken kan du ta med egen mat og drikke som holder gjennom hele skoledagen. Å ta med lunsj eller snacks hjemmefra kan spare deg for mye penger. Det eneste som er verre enn innkommende arbeidskrav og innleveringer er svett ost i en lunken matboks.

Termos

I likhet med kjøleelementet er termosen essensiell for studenter som ønsker å spare penger. Termosen kan holde varmen i alt fra posesupper, nudler, te og kaffe. Med en vannkoker tilgjengelig på campus kan du mikse og trikse og lage ditt egne lille kjøkken fra sekken din. Termosen kan skaffe deg en varm lunsj med oppkuttede grønsaker og nudler, eller holde kaffen din hjemmefra varm under hele forelesningen. Dette er en super løsning for varm mat og drikke på farten.

White Noise Machine

Sliter du med å konsentrere deg på grunn av alle smålydene som skjer ute i gangen på studentboligen? Det er ikke nødvendigvis støyet som plager deg, det kan være endringene i miljøet som fanger oppmerksomheten din. En White Noise Machine lager en jevn bakgrunnslyd som holder lyden i miljøet ditt lik hele tiden. Slik blir du ikke plaget av plutselige lyder i omgivelsene dine.

Denne gadgeten kan også komme til nytte på kvelden. Mange synes at en konstant bakgrunnslyd virker beroligende på dem når de skal til å sovne.

Lydisolerte hodetelefoner

Om du er en person som krever fullstendig stillhet kan lydisolerte hodetelefoner være en god investering. Et par gode hodetelefoner kan ikke bare spille av beroligende musikk i høy kvalitet, de kan også blokkere ut alle lydene utenfra. Med slike hodetelefoner på er dine egne tanker det eneste du kan høre.

Bærbar høyttaler

Etter en lang studieøkt kan det være godt å slappe av på plenen utenfor forelesningslokalene med venner og litt musikk. En bærbar høyttaler lar deg ta med musikk overalt og kan spille av det du måtte ønske kun ved hjelp av bluetooth eller ledninger. En god bærbar høyttaler tåler alt fra vann til å bli slippet et par ganger for mye i bakken.

Pulsklokke/FitBit

Effektive studier betyr nødvendigvis ikke å dedikere all tiden din til studiene dine. For å holde konsentrasjonen og effektiviteten oppe er det viktig å leve en sunn livsstil med mye aktivitet. Slik får man bedre søvn og bedre studieøkter. Med en pulsklokke eller FitBit kan man lett holde kontrollen om man får inn nok aktivitet i løpet av dagen. Om man stresser mye får man også beskjed om dette via pulsklokken.

Alt-i-ett printer

Det kan være kjipt å måtte stikke til skolen eller biblioteket hver gang du skal skrive ut et viktig dokument eller skanne inn innleveringer. Med en alt-i-ett printer får du gjort alle de viktigste jobbene på hybelen din, og dette kan fort spare deg for mye tid. Når du gjør et arbeidskrav tett inntil deadline har du ofte ikke tid til å ta bussen ned til skolen for å skanne inn oppgaven. Det finnes mange lette, små og billige printere til salgs på markedet. En printer kan nå lett få plass i skuffen til skrivebordet og trenger ikke å koste hele studielånet ditt.

Nyttige gadgets på telefonen

Gadgets til studiehverdagen trenger ikke å være store eller dyre. Du kan få mange gode hjelpemidler direkte inn på telefonen, og mange av dem er i tillegg gratis. Den aller viktigste gadgeten for studenter er telefonen, og med et par ekstra tilskudd kan dette bli til en enda mer effektiv studiehjelp.

Mattilbud – Denne appen samler inn alle ukens tilbud fra alle de store matkjedene. Slik slipper du å bla deg gjennom tilbudsaviser og samle opp unødvendige mengder med papir. Etter en rask titt innom denne appen er ukens handleliste klar til å bli kjøpt inn – på studentbudsjett.

Too good to go – Som «Mattilbud» hjelper også denne appen deg med å finne de beste tilbudene på mat. På appen kan du finne mat fra restauranter som egentlig skulle bli kastet, til en billig penge. Etter en lang dag på biblioteket kan det være kjekt å stikke innom det nærmeste bakeriet for en kjapp matbit.

Simple scanner – Er du lei av alle turene til biblioteket kun for å scanne dokumenter du skal levere inn? Med simple scanner kan du gjøre dette på studenthybelen din. Appen skanner inn alle sidene dine til høyeste kvalitet ved hjelp av kameraet på telefonen din, og kan lett komprimere alle filene til en PDF-fil. Du kan også laste disse filene direkte inn på fronter eller canvas.

Mathway – Matte er for mange uforståelig og til hodebry. Ved hjelp av denne smarte appen får du svar på alle mulige mattespørsmål i løpet av få sekunder. Den viser ikke bare løsningen på oppgaven, men du får også forklart utregningen steg for steg!

Sleep Cycle – Om du er en av de som sliter med å få nok søvn hver dag kan vekkerklokken til Sleep Cycle være perfekt for deg. I motsetning til en vanlig vekkerklokke, som vekker deg ved et bestemt tidspunkt, vekker denne appen deg opp når du er i riktig tidspunkt av søvnsyklusen din. Ved å bruke mikrofonen på telefonen din til å analysere søvnen din vekker den deg opp på det best mulige tidspunktet. Dette er når du er inne i enn lett søvn. Du bestemmer selvfølgelig innenfor hvilken tidsramme dette skal skje, slik at du ikke kommer for sent til forelesningene dine. Denne appen tar ganske mye strøm fra telefonen din, så det er lurt å ha den plugget i veggen gjennom hele natten.

Simplemind – Selv etter barneskolen er det mange som bruker tankekart for å organisere alle idéene sine. Det hjelper å se et prosjekt visuelt og holde styr på alle komponentene som en semesteroppgave består av. Med Simplemind kan du logge alle ideene dine inn i et tankekart som holder seg digitalt lagret på telefonen din. Dermed slipper du også å miste alle papirene dine.

Wunderlist – Denne appen hjelper deg med å holde styr på alle dine gjøremål. Du kan plotte inn alle arbeidskrav, lekser og oppgaver hjemme på appen. Den vil minne deg på tidsfrister og innleveringer som nærmer seg.