Hva er lenkebygging?

lenkebygging

Om du ikke har inngående kunnskap om digital markedsføring, så vet du kanskje heller hva lenkebygging er. Her skal du få en enkel innføring i dette kjernekonseptet i SEO, og du vil fort erfare at det er langt fra så komplisert som det kanskje høres ut som.

Ved å få tredjepartsider til å linke til en webside fremstår den som er mer autentisk, og jo flere sider som lenker til din side, jo større synlighet vil din side får i søkemotorsøk, som for eksempel hos Google. Det er er viktig at det er seriøse nettsider som linker til din side, da søkemotorene har måter å finne ut av dette på. Det er kompliserte algoritmer som bestemmer resultatlisten etter et søk, og jo høyere man kan komme opp på listene –jo større sannsynlighet at kundene eller leserne finner sin vei til nettopp din side istedenfor konkurrentens.

Du kan betale bloggere for å lenke til side, eller du kan ta i bruk innholdsmarkedsføring for å aktivt plassere relevante linker i artikler på seriøse nettsteder. Hvilken metode du bruker er helt opp til deg, men du bør være klar over at Google har blitt flinkere til å skille havren fra hveten, så det lønner seg å samarbeide med seriøse aktører – på den måten blir du, og siden din, også tatt seriøst. Det er slik du får den synligheten du ønsker, og det er alltid synlighet som er hensikten med lenkebygging.

Ønsker du ikke å gjøre dette omfattende arbeidet selv, kan du alltid ta kontakt med et byrå som spesialiserer seg på SEO og lenkebygging. Det kommer nok til å koste litt penger, det er dessverre ikke til å komme utenom, men på den måten får du profesjonell hjelp – raskt og effektivt. Bruker du et profesjonelt byrå er sannsynligheten stor for at du ser resultater innen kort tid, og nettstedet ditt øker synligheten sin på rekordtid.

Skulle du ønske å gjøre dette selv, så burde du huske på at det ikke kun er viktig å plassere innholdet ditt hos seriøse aktører, du må også lage innhold av høy kvalitet. Det holder ikke å plassere noen lenker i en tilfeldig skrevet tekst, plassering av lenker og kontekst er alfa omega. Tenk at teksten du skriver skal være relevant for den lenken du ønsker å promotere, og at du integrerer denne lenken på en naturlig måte i teksten. Dette er noe av det viktigste ved lenkebygging.